söndag 22 augusti 2010

Älskade Bella...

Bella och Hanna

Bella och Indy
Bella och Azca
Söt men skenet bedrar..en riktig killer!!
Tupplur
Mmmmm..en liten en
Snodde nybakade bullar... och blev trött!!
Hanna och Bella spårar så fint så..
I torsdag fick vi ta det tunga beslutet att ta bort Bella. Under en tid har vi vetat att hon hade fel på bukspottköretln och även hade fistlar. Inget roligt besked precis men vi har kämpat med det för att få lite mer tid och det har gått bra ända fram tills nu.
När hon som liten valp kom till oss var det nog det busigaste och vildaste vi mött. Inte stilla en sekund och kunde somna mitt i ett skutt upp i knät. Full fart rätt ut i livet alltså! Förvänansfull satt hon vid trappan på morgonen när PG kom ner så att hon kunde anfall och sätta sin vassa valptänder i fötterna... det brukade höras!
Påhittig och egensinnig var hon också minsann.. Helt plötsligt kunde hon som valp vara borta.. vilket inte får hända! Pinsamt!
En gång när PG letade i skogen efter henne hittade han henne ivrigt svansviftande i mitten på en skara jägare.. Han vägrade att ge sig tillkänna utan spanade bakom ett träd tills dom åkt..
En annan gång korsade hon gärdet här hemma och sprang till grannen som krypit ner under husgrunden för att inspektera något.. Ett starkt hjärta verkar han ha, den grannen. Att han inte dog av hjärtinfarkt när ett svart yrväder kommer farande i mörkret och ger honom ett slick i örat och drar vidare.
En favoritlek var att jaga. Det har ju hänt att jag fått tvångsöppna gapet för att hon ska släppa en mus hon fångat men det vägrade jag göra när hon kom springandes med en orm dinglandes i munnen..Hu!! En riktigt rolig hund att träna var det också. Valp-, fortsättning och tävlingskurs gick vi för Norman. Men det räckte inte utan vi fick förmånen att få träna extra när Norman tränade Mascot. En ovärderlig hjälp har vi fått även från Peter och Lottie.
Lite klubbtävlingar hann vi med och Apellklass spår också. Vi blev upplyttade till lägraklass och ett andrapris. Det var efter tävlingskursen vi gick och Norman var med oss och stöttade. Har väl sällan varit så stolt som då när vi fick så fina poäng.
Hanna har tränat Bella den senaste tiden och det har fungerat så bra. Bella som kunde arbeta hur länge som helst och alltid var glad och allert. Ett riktigt nöje att se dom tillsammans..
Bella var både en rolig familjehund och arbetshund, så komplett.
Fina minnen har vi alla tillsammans med henne och saknade kommer att sitta i länge..


3 kommentarer:

Jeanette sa...

Tänker på er!
Men hon finns kvar, i era hjärtan och antagligen i era hundar som hon satt sin prägel på.
Enja gör sig påmind varje dag med Samson som redskap...

Minns henne nu. Alltid.

Kramar från oss!

Anonym sa...

En sådan fin beskrivning av bustrollet Bella.kramar lottie och Peter

Petra+Ulli sa...

Es tut uns sehr leid mit Bella es ist ein schwerer schritt.Doch ich denke sie wird in euern Herzen weiter leben.Petra