söndag 28 april 2013

Grymt rolig dag..



Upp i ottan, Pernilla hämtade mej vid 8 och den bar det av till Tenhult för spår och lydnad med Johan och ett gott gäng.
Funderade lite på hur det skulle gå faktiskt för vi har ju inte spårat så mycket.
Han hade det riktigt besvärligt Indy när underlaget var svårt, men som Johan sa..
-Det är detta som är träning! Det ska vara lagom svårt och en utmaning.. Hundarna måste lära sig att lösa problem, utan förarhjälp. Skönt att ha hjälp så man vet HUR man ska lösa problemet. Likaså att gå med i de andras spår, det händer alltid något som man har med sig i bagaget. 6 hundar spårade i dag och alla hundarna hade mer eller mindre tungt på underlaget.. Otroligt lärorikt.
Så tacksam över att ha Johan som tränare.

Sen vidare till träningsplanen, jag o Pernilla skulle köra lite lydnad också för Johan.. Fast först lite gott käk och som avslutades med tårta! Tårtan hade vi fixat ihop till Johan som tävlat IPO-FH VM..

Tummen upp för lydnaden och nu kliver vi till nästa steg, sakta men säkert :) Pernilla fick jättefin kritik på sin lydnad och jag blir så otroligt glad för det. Tror jag blir minst lika glad som Pernilla själv.
Det är dom värda efter alla timmar på planen och allt klurande. Otroligt ambitiös och pet-pet-noga!!
Skönt att ha någon att nörda med!!


-Kolla på meeej!!
OMG!! De e högt alltså!!

-Hörrö.. Om du inte orkar.. så hjälper jag dej.. Jag vet en valp en gång.. han åt jääättemycke och blev tjock som en limpa!!

2 kommentarer:

lenabratt sa...

Gud va duktig du är som ligger i och tränar så !

Taxvalpen är ju underbart söt, vad ska den tränas till ?

Cia sa...

Taxvalpen är ju Pg:s jobbarkompis:) ni måste hit o träffa den, hur rolig Och go som helst!