måndag 15 oktober 2012

Helgens bravader..

I går hade vi bestämt att vi skulle träna, jag o Pernilla.. Det fullkomligt vräkte ner regnet!! Tog på gummistövlar, jacka o keps.. o en extra jacka fick följa med, tur det:) Spårade på ett nytt fält idag precis jämte 195:an.. Bra störning med trafik men ingen av hundarna märkte av något.. Bra att checka ändå:)
Väldigt nöjda med spåren idag, och det betyder ju förannan del inte att hundarna gjorde 100 poängsspår!! Bra spår kan också vara när det inträffar något i spårarbetet som man då kan få rätta till.. Något man väntat på, att det ska inträffa ..
Bra att efter spåret tänka till.. Hur gick det egentligen? .. och utifrån det planera nästa spår redan då.. Nu har vi bokat in mer spårträning med Johan så får vi checka av lite hur vi ligger till..:))

Lydnad efter det och idag var det inkallning och LEK på mitt pass.. Har haft Indy under press ett tag och nu var det dax att bara ha kul ihop.. Zuma och Louie fick fina pass idag också. Båda hundarna har tagit sig enormt i utvecklingen, fantastiskt bra jobbat!! Vilket tålamod hon har Pernilla!!

Pratade med min goa vän Elisabeth som bor i Gryts skärgård i går kväll och vi kom på att jag o Pernilla måste åka dit och ha lite kul nu snart, träna hund och dricka vin o flamsa ordentligt :)) Skulle sitta som en keps de:)








Ja just.. I lördags var jag o Hanna i Borås på hästmässa, verkligen bra clinics med Maria Gretzer och Tobbe Ponnyakuten Larsson!!
Mycket tänkvärda ord fick vi, som man faktiskt kan ta med sig till hundträningen också..
Imponerande var det iallafall och Tobbe tänker inte som alla andra, som han sa själv. In i manegen kom en ståtlig frieser och en kille som red.. Flott och ursnyggt!! För att kontrollera och träna störning tog han in en häst till.. som fick springa löst!! Den var ju klart busig och pigg och showade runt..
Frieserekipaget hade full koll och det märktes ingen skillnad alls, verkligen impad. Upp till 6 hästar kan han ha lösa i manegen samtidigt bara för att träna störning!! Phu!!
Den lösa hästen visade Tobbe frihetsdressyr med.. Skänkelvikning, backa, snurra runt.. Stegra kunde han också och rulla runt i spånet!! Vilket himla gott team!! Ja det gav mersmak så klart att träna vidare för Hanna så i går kväll for vi ner till ridhuset och snopna blev vi när vi blev tre stycken som red samtidigt.. Jättekul! Ja nu är det en ny vecka.. Jisses va helgerna går fort

Inga kommentarer: