söndag 16 juni 2013

En hellördag i Hok..

I lördags var vi och tittade på fina tävlingar i Hok. En härlig och hjärtlig stämning bland alla deltagare och funktionärer. Här puschade man varandra och gratulerade.. Gick det inte så bra så fanns det alltid något positivt att säga ändå och så ska det vara.

Ett ekipage missade spåret, men vilken hejare på hund som verkligen arbetade hela tiden och verkligen ville hitta sitt spår! Positivt! Tjejen blev såå glad när vi var framme och tyckte att hon hade en så duktig hund!
Ett ekipage fick en hund som blev lite låg under lydnaden, men föraren hjälpte sin hund så gott det gick och det är hedervärt!! Bra jobbat! En ur publiken sa till henne att hon fixade detta så bra när hon klev av planen, lite slokörad såklart.. Senare när vi pratade med henne peppade vi upp henne och hon hade ju faktiskt klarat poängen i lydnaden OCH varit sjysst mot sin hund som behövde stöttning.. Ja men det tyckte hon ju också till slut :)
Varför strö salt i ett sår?
Alla pratade med alla och man får nya vänner och kontakter.
Härligt!!
Allt kan hända på tävling och man behöver verkligen ha någon som kan stötta istället för att det snackas ner.
Man gör så gott man kan under de få minuter man har på sej..
Hans Grimmevik var domare och han kan konsten att berätta hur han dömt utan att det känns som jobbig kritik. Han berättar på ett bra sätt.. Fast rättvist.

Har hört innan att man inte ska tävla på Hok. Det skulle vara så hårt och man får hård bedömning och bara dom som är riktigt duktiga tävlar där.. Det stämmer ingenstans. 
En välorganiserad tävling med folk som har vana och rutin.. Inget strul och ingen stress. Behöver man hjälp får man det.. Har man tusen frågor får man svar.. med ett leende..



Inga kommentarer: