torsdag 14 mars 2013

Freja... En hjälte!




Det händer inte ofta.. men i går blev jag alldeles stum! Det blev liksom .. kan inte sätta ord på det ens.
Vi skulle ha myskväll jag o Hanna och fika på Landhs konditori, PG fick åka och ploga snö o skulle vara borta hela natten..

Skitväder var det ute så vi gjorde i ordning stallet och skulle ta in hästarna. Snö hade det kommit och lagt sig på isfläckarna så vi var lite bekymrade över detta, dom syntes inte.
Helmer har ju halkat omkull innan och sträckt sig ordentligt, den gamla gubben. Bara han tar det lugnt!
Freja stod redan vid grinden och väntade men Helmer var längst bort i hagen.. och kom ju galopperande när han såg oss..
Tänkte precis klättra över staketet (med livet som insatts :)..) och försöka få han att bromsa in, innan han kom till det hala..

Dååå.. vänder sig Freja om och springer rätt emot Helmer och vänder upp precis framför honom, han måste tvärbromsa!! Hon visar med hela kroppen att han ska vara bakom henne.. Han försöker hela tiden springa om men hon genskjuter och springer zick-zack och skakar arg på huvudet.. Till slut inser han att det är bakom han ska vara och därmed basta! Då blir hon nöjd och skrittar fram till grinden där vi står som två fågelholkar.. Det var ingen tvekan om att hon ville bromsa in Helmer för att det inte skulle ske en olycka.. Freja är lägst i rang och skulle inte sätta sig upp mot Helmer i vanliga fall..
Vilken otrolig lycka! Kloka Freja!! Det kunde ju blivit så att hon halkat också..
Lilla Freja, en liten shetlandsponny på 25 år har gjort en hjälte-insatts! Jag är imponerad!

Sovmorgon i dag, Hanna börjar kl 10.. En strålande solig dag är det och jag kommer att få jobba med skyffeln efter alla snö som behagat komma. Men jag har hört... Att det är BRA att det kommer nysnö på skar-snö. Då hjälper det till att smälta sen. Jojjomen!
En dag närmare våren och tänk vad vi alla kommer att njuta extra mycket, när vi väntar på den så innerligt!

Nu blir det en kopp kaffe till..

Inga kommentarer: