torsdag 20 november 2008

Värre än tandläkaren..

..är det att besiktiga bilen. Nu skulle hundkärran besiktigas också till på köpet. Suck. Allt var iordning (just det)
-Funkar alla lamporna nu på kärran? undrade Pg igår kväll (sent)
-Jadå, svarade jag, det gjorde dom sist iallafall, la jag till för säkerhets skull. Har alltid sån hejdlös otur på bilbesiktningen. En gång började min gamla gamla bil koka där inne..fast det var kanske inte så konstigt, den befann sig i skrotskick.Hmm.
8.40 skulle jag vara där så ungarna åker med till skolan. Då upptäcker jag att vänster blinkers inte fungerar på släpet. Det gör den alltid annars. Shit, gör-retligt.
-Öhh..den brukar funka, typ.
Inget att göra, bara att få det undanstökat. När jag väl kommer fram har det löst sig..den har lagat sig själv, sånt gillar jag.
Att stå och kika på andra inne i besiktningshallen är kul. Glömmer aldrig den gången och frän kille (trodde han iallafall) kommer inglidande med en flott ny merca med kaffemuggen i näven. Besiktningsgubben provar blinkersen och den funkar inte på ena sidan (går det troll i detta?)
Han skickar ut huvet till Fräna Killen och ber att han ska "Knacka lite därbak" Underförstått var det blinkersglaset. 4 sekunders reaktionstid..sen kliver han fram mot bilen och knackar på bakrutan!!
-Fonkar det? Braa sa? Undrar fränkillen.
Då bet jag ihop käkarna, gjorde en utandning och vände mig om och tittade i taket.
Usch, va jag skämdes för hans skull!
För länge sedan hade jag lovat PG i ett svagt ögonblick att jag skulle besiktiga en gammal skrotfärdig Opel. På morgonen innan jag skulle åka ångrade jag mej. Fan, va den såg ut. Rostig..allt var halvdant, olika sorter däck (detta var länge sedan kan jag säga). Inte konstigt att han inte ville besiktiga den själv utan skickar mig istället. Hmm.. Jag kan ju backa ur, funderade jag. Men nej, det kändes sådär OK att göra det..Jag stog där och velade och visste inte hur jag skulle göra eller vilken ursäkt som jag skulle kunna drämma till med.
-Ok, om..om tuten funkar..då åker jag.
-Japp, det gjorde den, om lite ynkligt. Men funkade gjorde den. Shit, då åker jag då. Vet inte hur många poäng jag fick i bilhallen. Men jag tror inte att PG lagade den mer. Tutan funkade INTE när jag kom fram kan jag säga. Berättade för PG om vilke beslutsångest jag haft innan jag åkte och att ödet med tuten fick avgöra.
-Tuten, sa PG, den har aldrig funkat!

Inga kommentarer: